Loisaida

Le Blog of Clem & Sven à Lower East Side, Nueva York, now continues à Zagreb, Hrvatska

Wednesday, December 06, 2006

Svi u zatvor! (osim Glavaša)

Za danas, mali izbor zatvorsko-uhidbenih vijesti iz zemlje i svijeta:
Glavaš i Šešelj štrajkaju glađu jer su "žrtve političkih procesa" itd: zahvaljujući usranom hrvatskom pravosuđu--tj. prednosti domaćeg terena--Glavaš uspijeva pokazati ko je gazda u kući, dok Šešelj, koji igra u gostima, nije te sreće. Za to vrijeme, američkim Muslimanima se i dalje crno piše. Šest imama je s lisicama na rukama uklonjeno iz aviona zbog sumnjivog ponašanja (molitve). Radijski voditelj Jerry Klein na tu se temu osvrnuo ironično, pa je slušateljima (znači u brutalnoj zajebanciji) sugerirao da se sve takve obilježi znakom polumjeseca, na što je oduševljena publika (neironično & sasvim ozbiljno) otišla i korak dalje i predožila da se Muslimane u Americi pozatvara u logore, i slično.
Ali kao što je općepoznato to se već događa: novinar NYTimesa je odgledao video-snimku na kojoj jednog od zatvorenika u Guantanamu, Josea Padillu, petu godinu u zatvoru bez optužnice, vode kod zubara. Jedan od stražara izjavljuje da se zatvorenik ponaša "kao komad namještaja" (ali je svejedno u lancima). Izgleda da tu štajk glađu ne pali. A Sami Al-Arian, palestinski profesor i aktivist koji je dobio otkaz na University of South Florida, već je godinama u zatvoru zbog nedokazanih sumnji da je pomagao teroristima, te sada čeka da ga puste pa da na miru bude izgnan iz zemlje...
(Nastavićese)

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ahm vidim, promijenili ste i naziv bloga. Nekako mi morningside zvuci lijepo, ali nema veze.
A u vezi s gladnim uznicima, upravo je sve ispalo prestrasno ali i predobro. Mislim, HDZ je totalno izgubio svaki kredibilitet jer je htio malo amo malo tamo, a Glavas i Djapic mu frend su upravo sjebali citav pravosudni sustav. To cak i okorjeli desnjaci polako shvacaju. A kada se pridoda, uz ovaj teatar (nazalost ne apsurda), i pogled desnjaka na vlastito licemjerje kada je Seselj u pitanju, mozemo zamisliti krizu koja vlada u pobjesnjelim glavama desnice. Zapravo, kada tamo i nije vladala kriza. Medjutim, sto se svih nas ostalih tice preostalo nam je upiranje prstom, gledajte sto radite, stoko i gorka svjesnost da smo najebali jer je pravosudje konacno otislo ukurac.

3:17 PM  
Blogger Unknown said...

Slažem se s Borom da je dobro što se s Glavašem dogodilo jer smo sad pod ogromnim povecalom. Sjeti me na čestu tlapnju S. Kosanovića iz Latinice s kojim se ovih dana nešto družim kako mu je zapravo najviše žao što je Francek umro, pa da nije doživio totalni fašizam i kolaps pravne i demokratske države. Kako bi se onda tek mamice najebali svi skupa. Trenutno me više muči licemjerstvo stojedinice i uredništva a donekle i idiotska situacija u Feralu s njihovom samoprozvanom glavnom urednicom koja polako i sigurno dovodi tu jedinu normalnu novinu do konačne propasti.
Jučer mi je novinar iz Beča pričao kako svi politički listovi vani imaju blogove i ogromne zajednice komentara od kojih se najbolji često prenose u tiskanom izdanju. Uredništvo Ferala naprosto nije ušlo u 21 stoljeće.

11:22 AM  
Blogger homosumo said...

ne znam koliko je dobro ovo s glavašem? mislim, bar gledano odavde. ali super ako će to biti povod za radikalnu reformu pravosuđa, mada ne znam, ne želim biti pesimist, a ne znam kako da budem optimist:)
101nicu sam slušao redovito prošle godine (svaki dan) i bilo je očito kako su otišli u qrac, totalno malograđansko izdrkavanje, oprostite na teškim riječima. a sad i informativni program, koji im je dugo bio jedina jaka strana, nestaje u glupim provokacijama i masi reklama.
feral: pa bar bi oni mogli nešto poduzeti u vezi weba. svaka im čast što je sve besplatno onlajn btw (mada kad sam bio u norveškoj sam se bio pretplatio na web izdanje). pa šta ih se ne da pogurat malo u tom smjeru? komentiranje, forumi, blgovi? sigurno bi bilo vrijedno truda, bar oni imaju pismenu publiku (sudeći po pismima čitatelja bar).

5:08 PM  

Post a Comment

<< Home