Loisaida

Le Blog of Clem & Sven à Lower East Side, Nueva York, now continues à Zagreb, Hrvatska

Wednesday, March 28, 2007

Slonovlje, slikovlje, Zoo York

Jučer u ponoć smo išli gledati slonove. Svako proljeće u grad stiže cirkus koji šeta svoje velike životinje od izlaza iz Queens Midtown tunela do Madison Square Gardena. Scena je dosta bizarna. Već oko 11ipo se uzduž 34te ulice počinje skupljati gomila s fotoaparatima i pokoji pobornik prava životinja (mada događaj nije nigdje oglašen). Svi čekaju i slikaju bezveze, žute taksije, žute semafore, beskućnika u roza gaćama koji ogrnut u sintatičku imitaciju leopardovog krzna gura svoja kolica preko ceste. Lik pored mene se pridržava za stablo i pije pivo iz škartoca. Onda se u jednom trenutku iza ugla pojavi prvi slon s klaunom okružen tv kamerama; gomila ispušta uzdah i kreću rafali fleševa. Povorka piči brže nego što bi čovjek očekivao i ubrzo nestaje u noći, a ja se trudim ne razmišljati o tome kako se osjećaju slonovi.
Od ostalih zanimljivosti iz Zoo Yorka ističe se 5 Pointz Project, luda zgrada u Long Island Cityju (Queens) potpuno prekrivena grafitima. Mislim da prostor koriste razni umjetnici i sl. To je bilo u subotu i ustvari smo Clem i ja bili krenuli u PS1, to je galerija od MoMa-e u Queensu, ali smo onda ugledali to šareno čudovište preko ceste pa smo završili tamo. Evo slika s obilaska. Nakon toga smo ipak otišli i do PS1 i vidili razne interesantne stvari, na primjer Mona Lizu od maslaca od kikirikija od Vika Muniza i još svašta. Normalno da i otamo ima slika, ali samo izvana. U jednom trenutku kod 5ptz napokon sam uspio Clem oduzeti aparat od kojeg se ne odvaja i slikati je pored ovog zgodnog momka:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

stated many people pay their own lending options timely together with without having problems
A number one bill good cause plans may be people today investing in these products just for guide around payday cash loan debt to increase this. financial debt charitable organization states near purchase all the quickly, substantial awareness financial loans at the moment. Your charitable pronounces several years in the past the number of shoppers with them has been unimportant.
pożyczka przez internet w 5 minut
szybka pożyczka
pożyczka na dowód przez telefon
pożyczki prywatne
pożyczki hipoteczne

http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://pozyczki-prwatne.org.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl

2:43 PM  

Post a Comment

<< Home