Loisaida

Le Blog of Clem & Sven à Lower East Side, Nueva York, now continues à Zagreb, Hrvatska

Monday, January 08, 2007

Padaline Pank

Jučer je krepala pumpa u podrumu. Jako loše s obzirom na to da je istu večer počela padati opaka kiša koja još uvijek pada. Naše malo dvorište između 4 betonska zida počelo se puniti vodom; podrum, u kojem su vešmašine i smeće, također. Gledam lokvu u dvorištu i slušam kako neko šljapka po podrumu. Ispada da je to lik koji se brine o zgradi (kojeg ovdje zovu "super", skraćeno od "superintendent"). Kaže da je nazvao vodoinstalatra i da ih nema pa nema. Scena se i dalje puni vodom. Negdje oko 2 po noći izgleda da je vrag uzeo šalu pa Clem i ja vadimo odjeću iz velikih plastičnih ladica, obuvamo nadajmose vodonepropusne cipele i trpamo vodu u sve moguće plastične posude u kući, kantu za smeće, stavljamo plastičnu tendu u veliku vazu za cvijeće pa punimo i to. Nakon što smo iskrcali nekih (bar) 200l vode ostajemo bez posuda i idemo spavati, ja nervozan, paranoišem da će voda iz dvorišta i podruma poplaviti sobu što uopće ne izgleda nemoguće budući da kiša i dalje roka li ga roka. Ali ujutro se vodoinstalateri ipak pojavljuju, hvala im, pumpa radi, ja iskrcavam kante s vodom po dvorištu (Clem je u UN-u), pa krećem u očajnički pokušaj organiziranja vlastitih bilježaka kojih se skupilo masu; po praznim papirima, na poleđini isprintanih papira, na koricama knjiga, razbacanih po kompjuteru, užas--disciplina biće veća, morat će, mislim si.
Na slici: križanje Bowery i druga ulice, tzv. "Joey Ramone Place", sudeći po vedrom nebu slikano Prije Potopa. Buble je znalački pitao di je to i išao vidjeti nekidan. Još slika, zahvaljujući Clem, na uobičajenom mjestu. Domaća zadaća: među slikama pronaći Chelsea Hotel, u kojemu je, prema predaji, Sid ubio Nancy. Tu sam u blizini kupio šarenu trzalicu na kojoj piše: "Sid Loves Nancy".

1 Comments:

Blogger Unknown said...

hehe, ti i Klem ko u Pinterovim dramama, il jos gore u Bosni nekoliko dana prije nedavnih praznika... Samo hrabro... Btw, onaj book quest je prosla prica, cura se snasla na nekoj drugoj strani, ali hvala velika... Puse oboma.

9:03 PM  

Post a Comment

<< Home