Loisaida

Le Blog of Clem & Sven à Lower East Side, Nueva York, now continues à Zagreb, Hrvatska

Friday, February 09, 2007

Zima, muzka, knjige i ful zima

Gledam na jutjubu neko staro Otvoreno o Sanaderovim satovima (znam da kasnim, ali nedavne Bandićeve akcije oko Cvjetnog trga su u meni izazvale nostalgiju za autohtonim hrvackim političkim debilizmom), pa i meni dođe muka kad vidim kako se Maček jadan muči, užas. A Bago, molim te, jel to stasao u novinara ili se samo pravi? Šta ti je moć demokracije. Nekidan sam gledao na Colbert Reportu da neke američke korporacije nude po $10,000 znanstvenicima koji će opovrgnuti zaključke nedavnog izvještaj međuvladine komisije o klimatskim promjenama ("Intergovernmental Panel on Climate Change") u kojem se tvrdi da je čovjek kriv za globalno zatopljenje. Možda je čovjek, al nije Amerikanac! I inače, isplati se pogledati Daily Show i Colbert Report ako vam je do (satirične & inteligentne) informacije o stanju u američkoj političkoj svakodnevici.
Unatoč zatopljenju (jučer se temperatura popela na -6), Dunja nas je sinoć uspjela izvući iz kuće pa samo otišli u Tonic na jeftini koncert nepoznate grupe Dragons of Zynth (ovdje im je myspace stranica). Luđaci, ukratko, neki spoj triphopa, nojzpanka i psihodelije, a sve podebljano midi-gitarom (nikad do sad nisam vidio midi-gitaru, ali izgleda baš ono teški es ef). Zvuči kao nešto šta bi moglo svirat u KSETu recimo.
Prošli tjedan smo se odvratno nasmrzavali u Williamsburgu jer smo naumili otići na neki buvljak na Bedford aveniji, ali je ispalo da je to više neko umjetničko isfuravanje, mali prostor i visoke cijene. Pogled na Manhattan međutim, s vjetrometine na obali East rivera, bio je moćan (evo malo slika, na kojima se nevidi kako puše ledeni vjetar).
Ostatak vremena držim se knjižnice te i dalje polako ali sigurno prolupavam od "radnje" (opscene radnje, koja sve više kreće u smjeru totalnog fizičkog nasilja, nacionalne katastrofe i državne represije). A šta se čita, s tim u vezi? Čita se: Elaine Scarry, Body in Pain (knjiga koliko citirana, toliko i dosadna); Lisa Silverman, Tortured Subjects (preporučujem); Immanuel Wallerstein, Geopolitics & Geoculture (provjerena kvaliteta); a Kazuo Ishiguro (Never Let Me Go) i Bryan Turner (Vulnerability & Human Rights) će mi tek uljepšati vikend.
Još malo pa na jeftin ručak u Tai Thai, pa na još jedno knjižnično popodne. Hura.

PS. Primijetite novi link na nove slike lijevo, stara flickr stranica je dosegla kvotu od 200 fotografskih komada.

2 Comments:

Blogger Vucaroš said...

Pa nevjerojatno, 200 kom, koji je to kaco? U 21 stoljecu 200 kom? Pa trebalo bi biti barem 2 giga.

10:17 AM  
Anonymous senv said...

200 je đabe...može i više--ako platiš. tako da je jeftinije samo otvorit novi akaunt :/
nadam se da fešta protiče u veselju i teškoj zajebanciji! ajde viva
sven

8:06 PM  

Post a Comment

<< Home